Lijf & Wijsheid

Instructeur

In 2001 kwam ik in aanraking met Zhineng Qigong. Na het volgen van een eendaagse workshop was ik diep geraakt door het bewegen met levenskracht. Ik ontspande en mijn gezondheid ging met sprongen vooruit. Tijdens en na de oefeningen voelde ik een diepe ontspanning en rust en kwam ik in contact met mijn zachte kracht.

In 2006 heb ik een driedaagse workshop Zhineng Qigong gevolgd bij het Chineng Instituut. Tijdens die driedaagse workshop wist ik wat ik heel graag wil doen; instructeur worden en lesgeven in deze bijzondere levenskrachtige, effectieve bewegingsvorm!

Tijdens de opleiding heb ik les gehad van diverse leraren uit binnen- en buitenland. Ik heb daar veel kennis opgedaan, maar vooral veel geoefend en ervaren.

In de tussen liggende jaren heb ik verschillende andere trainingen en opleidingen gevolgd;

Lichaams-gerichte trainingen
Programma’s voor persoonlijke effectiviteit
Coaching en counseling
Jungiaanse psychologie
Vipassana meditatie

Mijn thema’s in al deze trainingen en opleidingen is het ervaren van zachte kracht en het ontdekken van mijn talent.
De zachte kracht in ieder van ons is verbonden met wie wij oorspronkelijk zijn. Onze spontane oorspronkelijke natuur. We hebben allemaal een natuurlijk talent waar wij eigenlijk niet zo heel veel voor hoeven te doen. Dat talent wil verwerkelijkt worden. Ik heb geleerd (en leer nog steeds) om daarop te vertrouwen en het te laten ont-wikkelen.

Mijn Lijf is daarbij mijn kompas. Ik neem de tijd om de aandacht naar binnen te richten. Zonder woorden te ervaren en onvoorwaardelijk toe te laten wat er is. Keer op keer, laag voor laag.
Zo ontstaat er ruimte voor het spontane, onze oorspronkelijke natuur. De creatieve energie gaat stromen. Het talent ontwaakt. ‘Je licht staat aan’ en er is een overvloed aan inspiratie. Dit noem ik Wijsheid.

Zhineng Qigong blijft mijn grote inspiratiebron. Het zijn fijne oefeningen die diep doorwerken in het verwerkelijken van potentieel en talent. Het is onderbouwd met een heldere theorie die inzicht geeft en de ervaring verdiept. Het is fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel bewuster worden.

Soms kijk ik links en rechts naar andere vormen. Het verbinden van Lijf en Wijsheid blijft boeiend en inspirerend. De wijsheid en de ervaring neem ik altijd weer mee in mijn Zhineng Qigong beleving en deel ik graag.


ยง